Catch up på WEIDAO.

Detta inlägget är ett samarbete med WEIDAO. Förra veckan fick jag chansen att testa WEIDAO som ligger på Vasagatan 7. Jag bjöd med Calle, Felicia och Andreas och drog två flugor i en smäll: God mat och catch-up med Felicia och Andreas. Då vi alla är riktiga foodies och dessutom flygnördar passade denna middagen väldigt…

Detta inlägget är ett samarbete med WEIDAO.

Förra veckan fick jag chansen att testa WEIDAO som ligger på Vasagatan 7. Jag bjöd med Calle, Felicia och Andreas och drog två flugor i en smäll: God mat och catch-up med Felicia och Andreas. Då vi alla är riktiga foodies och dessutom flygnördar passade denna middagen väldigt bra då vi avhandlade deras Asien-resa som de hade gjort nyligen.

Jag hade inga förväntningar på maten när jag bokade in kvällen utan tänkte att det skulle vara asiatisk mat och en trevlig kväll helt enkelt. Det var det, plus lite till. Alla fyra var rörande överens om att maten var riktigt riktigt god och över allas förväntningar. Dessutom var personalen supertrevlig och det kändes som att man var i en ”backficka” i Hong Kong då man klev in rakt från gatan och helt plötsligt befann sig i en liten restaurang med typiskt tema för maten. Det var liv och rörelse i lokalen men uppfattades aldrig som rörigt eller högljutt. Vi alla gillar när det är lite tempo så det passade oss perfekt.

Vi började med att beställa varsitt glas prosecco medans förrätterna som bestod av Kimchi, Edamame, Sashimi och Ebi Katsu (friterade räkor med stark chilisås) ställdes fram.

Jag gick loss på sashimin då jag älskar lax som jag dränker i soja och wasabi. Det är så jädra gott, speciellt tillsammans med öl. Ibland undrar jag det skulle vara att bo i exempelvis Hong Kong eller Japan. Tänker på tillgängligheten av rå fisk varje dag, lite som drömmen om Italien – pizza och rödpang every day. Hade fått ge upp cyklingen, däcken hade smällt.

Jag fick frågan häromdagen vilken mat som är min absoluta favorit och jag minns att det tog en stund för mig att svara då en riktigt god lyxpizza är farligt att dra om nära asiatiskt mat. När jag äter pizza så tycker jag det är guds gåva till mänskligheten, men när jag sen sitter på en riktigt bra asiatisk restaurang så ändrar jag mig och tycker att det finns inget bättre annat än stark asiatisk mat. Så jag antar att det kvalar in på samma plats. Förutom Morfars Scampi i Sweetchili-sås. Den tar förstaplatsen just nu. Jäklar vad goda de var.  Det rådde en kamp om vem som skulle få den sista scampin efter vi praktiskt taget hade länsat grytan.

Förutom scampi så fick vi även in Hong Kong fläsksida (gängets favorit), Tempura Rolls samt  Vegetarisk Bibimbap med tofu. En eloge till personalen som utan att blinka erbjöd sig att sätta ihop en vegetarisk meny åt mig då jag ej äter kött. Det var liksom inga problem och var det något som inte fanns med på menyn så ordnade dem det. Sånt gillar jag.

Efter 2 timmar och väldigt mycket resesnack senare tog vi motvilligt in en liten dessert att dela på då vi alla satt och flämtade så mätta vi var. Men ni vet hur det är, är man en sucker för efterrätt är det svårt att bara sluta efter varmrätten. Så jag och Felicia tog ett gemensamt beslut och tog in Mochi glass. För er som inte vet vad det är så är det glass inlindad i söt deg som är gjord på rismjöl. De kallas även för Bubbies. Riktigt goda samt perfekt om man egentligen inte orkar efterrätt då de är små (då kan man egentligen ta två).

Jag kan varmt rekommendera Weidao och kommer snart gå dit igen, det är alltid roligt att bli överraskad. Ibland kan de restauranger som man bara går förbi och aldrig skänker en tanke vara riktiga guldkorn. Man blir lätt lite ”hemmablind” bland sina vanliga krogfavoriter. Tack för en trevlig kväll, vi ses snart igen!

Dela detta inlägg

Share Button

Du kanske också gillar…

Håll dig uppdaterad med våra senaste inlägg.

Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube