SMORES

Här kommer recept på mina smores. Ett recept jag introducerades för av Amanda som hade hittat det hos Frida bakar och nu har jag modifierat om det något. Det jag har gjort är att jag hae tagit 1 dl socker istället för 1,5 dl och tillsatt agavesirap för att få dem lite mer ”sega”. Jag…

Här kommer recept på mina smores. Ett recept jag introducerades för av Amanda som hade hittat det hos Frida bakar och nu har jag modifierat om det något.

Det jag har gjort är att jag hae tagit 1 dl socker istället för 1,5 dl och tillsatt agavesirap för att få dem lite mer ”sega”. Jag har även blandat ner lite lite vaniljextrakt samt mixat vit choklad med mörk choklad. Sen hade jag även lite riven citron i.

Chocolate chip cookies, 20 st:

Ingredienser:
200 g smör, rumsvarmt
1.5 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
3 dl chokladknappar

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Vispa rumsvarmt smör med strösocker, farinsocker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt ägg och äggula, rör om tills smeten går ihop. Arbeta sedan in vetemjöl, bakpulver och salt. Knåda ihop en smidig kakdeg. Tillsätt 2/3 av chokladknapparna och arbeta in dem i degen. Rulla 10 stora bollar av kakdegen, drag sedan isär alla bollar så att de delar sig på mitten och lägg med den ojämna sidan uppåt på en plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 9-10 minuter, tag ut och lägg på resterande chokladknappar. Låt svalna på plåten innan du flyttar dem.

Ha dem i en burk och ta med på utflykten. Grilla marshmallows tills de blir svarta (mums) och lägg mellan två kakor. Ät och njut.

Dela detta inlägg

Share Button

Du kanske också gillar…

Håll dig uppdaterad med våra senaste inlägg.

Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube