To travel is to live – Steg ett mot din drömresa och varför SAS Eurobonus?

Låt oss prata resor. Jag får mängder av frågor gällande hur jag reser, HUR vi har råd att resa så mycket som vi gör och hur det egentligen fungerar med SAS Eurobonus. Jag skrev detta inlägget under julledigheten men sen har det legat kvar i utkastet och när en kollega frågade mig i veckan om…

Låt oss prata resor. Jag får mängder av frågor gällande hur jag reser, HUR vi har råd att resa så mycket som vi gör och hur det egentligen fungerar med SAS Eurobonus. Jag skrev detta inlägget under julledigheten men sen har det legat kvar i utkastet och när en kollega frågade mig i veckan om hur hon skulle registrera sig så kom jag på att det minsann ligger ett inlägg redo om just det!

Det finns idag mängder med olika bonus system och lojalitetsprogram som gör det möjligt att få poäng eller rabatt på köp och som även får oss att vara mer lojala mot våra favorit flygbolag, hotell och affärer. Allt mynnar egentligen ut till en och samma sak: att få oss att spendera våra pengar på ett och samma ställe. Och hey, om man tjänar på det – varför inte? Då min kille är en riktig poängnörd eller rättare sagt poängsamlare (en snyggare variant av en hysterisk hemmafru i kupongjägarna USA) på mängder av hotell och flygbolag, typ alla, så har han fått mig att börja vara smartare kring mina inköp samt även fått mig att börja samla poäng. Big time. Det är ofta så vi reser, att vi reser på bonuspoäng och bor några nätter med hotellpoäng. Många höjer på ögonbrynen när vi berättar om vår passion men jag tänker såhär: why the hell not?

Då vi älskar att resa så är SAS lojalitetsprogram Eurobonus en grundpelare i våra liv.  En extra liten familjemedlem skulle man kunna säga. Jag tänkte dela med mig av hur du kan uppnå din drömresa genom att samla poäng. ( Längre ner står det info hur du kan bli inbjuden till ett kort av mig.)

SAS Eurobonus består av 4 Nivåer (eller egentligen 5) Basic, Silver, Gold, Diamond och Pandion (överkurs där du måste bli rekommenderad från kabinpersonal för att uppnå statusen eller vara en A-Kändis). Desto mer du flyger, desto högre upp i SAS Hierarki/näringskedja kommer du och desto mera fördelar får du såsom; Extra bagage, Prio check-in, Fast Track genom säkerhetskontrollen samt Lounge Access etc. Utöver SAS så får du även Eurobonuspoäng när du flyger med flygbolag som är med i Star Alliance (En av de tre stora flyg allianserna). Poängen som du tjänar på ditt flygande kan du använda till att uppgradera din kabinklass, en drömresa eller hotellnätter (mer om det senare i inlägget).

Har man inte en arbetsgivare som tillåter dig flyga mycket i tjänsten eller en obegränsad ekonomi och ett intresse som gör att man flyger mycket privat så kan det vara svårt att samla ihop poängen till dröm-bonus-resan. För ska vi vara realistiska så får man inte jättemycket poäng om man flyger i ekonomiklass och framförallt inte om man endast gör det sporadiskt några gånger om året. Det krävs lite engagemang och att man tänker till. Man kan exempelvis genom att skaffa sig ett kreditkort som är knutet till Eurobonus maxa sina poäng. Idag finns American Express, Mastercard och Diners Club som alla har flera olika kort som är kopplade till SAS Eurobonus där du får poäng på allt du handlar. American Express SAS Eurobonus kort är det mest lukrativa och ger enligt min mening mest förmåner. Viktigt att poängtera att man inte ska skaffa ett kreditkort om man inte kan hantera det eller redan har skulder. Men det är ert ansvar och jag hoppas ni är förnuftiga. Jag har koll på min ekonomi och därför heller inga problem att hantera ett kreditkort som betalas från mitt huvudkonto varje månad.

Vi dvs, jag och min kille har fokuserat vår kortanvändning till att enbart använda American Express så långt det går på alla våra inköp för att maximera vår poängintjäning.

Med SAS American Express får du mellan 15-30 poäng per 100 svenska kronor som du spenderar. Kortet finns i 3 olika utföranden; Classic, Premium och Elit. Då jag själv har och använder ett SAS American Express Premium kort så är det det kortet jag kan uttala mig om och även rekommendera. Förutom alla poäng som du tjänar så innehåller kortet även en omfattande reseförsäkring som har hjälpt mig många gånger när flyget varit försenat eller när bagaget kommit på villovägar. Senast när vi var i Curacao och bagaget fastnade i Canada så fick jag ut en tillfällig garderob på försäkringen. Pengarna var på kontot inom en vecka och det var inget tjaffs alls.

Om du dessutom lyckas komma upp och har en spendering/omsättning på ditt SAS American Express Premium på 150 000 SEK (vilket är sjukt mkt pengar, men har man några stora investeringar såsom en renovering, drömväskan eller är två stycken i samma hushåll som spenderar på ett och samma kort så går det) under samma år får du även en 50% rabatt på Bonusresa med SAS och även med Star Alliance. Detta betyder att du kan resa med SAS i Business till valfri destination för halva poängpriset, exempelvis Tokyo för 50000 Eurobonus Poäng istället för 100000. Eller varför inte resa till Bali med Star Alliance i Business Class för 70000 poäng.

Då jag själv tycker om att resa långt och att det är just de resorna som brukar vara lite dyrare så tycker jag att det är långresorna som är värt att spara poängen till. Bonuspoängen är giltiga i 5 år innan de går ut så det går att spara till en semester under ett par år. Du kan själv gå in och se hur mycket resorna kostar i poäng här.

Med risk för att det blir mycket siffror så vill jag bara säga att det är helt klart värt det att använda ett kort som ger poäng istället för att använda sitt bankomatkort som man inte får nånting för. Speciellt i ett försäkringssyfte då det är mer förmånligt vid exempelvis ett borttappat bagage. Förutom att använda Eurobonuspoängen på resor kan du använda dem att uppgradera din flygbiljett från Ekonomi till Plus eller till Business. SAS Eurobonus har även en poängshop där du kan köpa saker (dock är det det riktigt ovärt om jag ska vara helt ärlig) eller så konverterar du poängen till hotellnätter.

Utöver att tjäna Eurobonuspäng med ditt American Express kort så kan du få extrapoäng på Preem genom att dra ditt Eurobonuskort, få Eurobonspoäng på ditt elavtal med Fortum, få 5000 Eurobonuspoäng genom att värdera bostaden genom Bjurfors. Man kan även göra om sina Coop-poäng till Eurobonus poäng vilket blir dubbla poäng om du även handlar med ditt kreditkort och drar ditt COOP bonuskort. Är man riktigt nördig så är mitt tips är att handla veckans poängbomb på Coop som brukar ge mycket poäng i sammanhanget. Eller som min numera även flygnördiga vän Louise säger: TA ALLTID NOTAN på ditt kort. Desto större summor, desto mer poäng. 😉

Hojta om ni vill ha en personlig länk från mig med välkomstbonus samt första året kostnadsfritt så löser jag det. Maila eller kommentera så skickar jag en personlig kod. 

Överkurs om du har lite tid över (vilket man alltid har när det kommer till poäng) så kan du även göra om och ersätta följande länk med ditt egna Eurobonus nummer samt för och efternamn:

http://gui.flysas.net/eb-welcome/?eb=EBB123456789&name=FirstName+LastName

Kopiera och ersätt uppgifterna i länken ovan med ditt namn och ditt EuroBonus-nummer. Ta dig igenom filmerna och frågorna så har du möjligheten att tjäna 800 lätta EuroBonus-poäng och närma dig målet.

Det var dagens poänglektion, hoppas ni blir mer inspirerade att samla poäng och faktiskt få mer för pengarna. För jag menar, resan ska i slutändan betalas, varför inte få ut så mycket så möjligt då?

P.S Lägger till en länk till ett inlägg om klimatkompensation och ”mitt egna” ansvar kring miljön då mitt inlägg på instagram orsakade ett flertal reaktioner.

Dela detta inlägg

Share Button

Du kanske också gillar…

Håll dig uppdaterad med våra senaste inlägg.

Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube